U, de petitionaris
A9c585f1 a7ca 48a2 b1a1 23a6a2f354b7

Vingers af van Het Ronde Huispark

3.173 ondertekeningen

Staatsbosbeheer is van plan gezonde, eeuwenoude bomen en monumentale rododendrons te verwijderen op het voormalige landgoed van Het Ronde Huis in Nunspeet. Doel is de kwaliteit van de vennen te verbeteren door een kaalslag te plegen op schitterende 100 jaar oude rodondendrons en gezonde bomen.

Petitie

Wij

Natuurliefhebbers en bezoekers van dit cultuurhistorische landschapspark in het Zandenbos Nunspeet

 

constateren

  • de kwaliteit van de vennen moet worden verbeterd
  • maar niet op de manier waarop Staatsbosbeheer dit wil realiseren: het kappen en verwijderen van beeldbepalende, cultuurhistorische bomen en struiken is niet de oplossing.
  • Er zijn volop alternatieven om de doelen die op basis van Natura2000 zijn gesteld te realiseren.
  • De huidige plannen zijn onzinnig en te rigoureus en moeten de prullenbak in. Onderhoud van dit bos is nodig maar op een andere manier dan nu gepland is.

 

en verzoeken

Wij tekenen bezwaar aan tegen de huidige plannen en vragen de gemeente Nunspeet de omgevingsvergunning (zaaknummer HZ-2021-0757 in deze vorm niet te verlenen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nunspeet 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2021 
Petitionaris:
Gert Wentzel, inwoner van Nunspeet 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeentebelang: trek de vergunning liever in

Gemeentebelang Nunspeet heeft woensdag een brief gestuurd naar B&W met daarin een oproep te vragen om de vergunningsaanvraag in te trekken. Gemeentebelang vindt dat eerst de burgers geraadpleegd en voorgelicht moeten worden, pas dan kan de vergunning worden ingediend. https://www.gld.nl/lokaal/7341511/gemeentebelang-nunspeet-wil-dat-de-vergunningsaanvraag-van-staatsbosbeheer-wordt-ingetrokken.

11-08-2021

Nieuwe website gelanceerd

We hebben een website gelanceerd met daarin zo compleet mogelijke informatie. Op basis van de informatie kan iedereen zelf een oordeel vormen over de in onze ogen vreemde plannen.

Vingersafvanhetrondehuispark.nl .

10-08-2021

Stentor schrijft artikel

In de Stentor is vandaag een artikel geweid aan deze problematiek. Meer lezen….

03-08-2021